De halve wereld rond

In Nha Trang.

Nha Trang

De 2e dag in Nha Trang huren we fietsen om de omgeving verder te verkennen. Het is hier aardig heet en fietsend is dan wat aangenamer vooral als het vlak is. We rijden eerst maar eens in noordelijke richting langs de zee. We steken de Cai rivier over. Er is van alles te zien langs het water. Vooral bij de vissershaven en de daarnaast gelegen (paal)woningen. Er ligt allerlei zee'spul' te drogen aan de kant en er wordt van alles af en aan gevoerd. Dan gaan we naar de Po Nagar Cham Towers, een Hindoetempel op een heuvel vlak bij de tweede brug. Dit complex leeft meer dan 'My Son' omdat er dagelijks mensen komen om Shiva en Ganesha te vereren. De vier tempels zijn goed onderhouden en een gids vertelt van alles over de geschiedenis. Het volgende doel is de Cathedraal; deze is in Frans gotische stijl en ziet er heel mooi uit. Een tiental vrouwen zijn er aanhoudend weesgegroetjes aan het zingen. Het is er lekker koel binnen. Na een gezellige lunch in een sfeervolle terrastuin gaan we in zuidelijke richting. We fietsen tot de haven van de veerboten en het begin van de 3 kilometerlange kabelbaan die het vaste land verbindt met een eiland waar een groot resort is gebouwd. Het is een onooglijk ding met 7 grote ' elektriciteits'masten in de zee. Als we genoeg gefietst hebben ploffen we onder een grote parasol met ligbedden neer en gaan lekker zwemmen in zee, nou lekker erg verkoelend is het niet, het water is te warm!

Dag 3 staat in het teken van een boottocht. Snorkelspullen onderuit de rugzakken halen en de zonnebrand niet vergeten. De bus brengt ons naar de haven en met de boot gaan we naar enkele van de vele eilandjes hier voor de kust. Eerst een uur snorkelen bij Mun Island; er is heel veel verschillend koraal te zien en ook vissen natuurlijk. Jammer genoeg drijft er nogal wat plastik in de zee, funest voor koraal. Ze zijn niet erg zuinig op hun mooie natuur; van alles wordt er over boord gekieperd en op sommige plaatsen wordt met dynamiet gevist.Dan gaan we richting Mot island. Ondertussen is de kok met zijn maatjes druk bezig geweest en als we voor anker gaan staat er in een handomdraai een uitgebreide lunch voor de 20 passagiers op tafel. Natuurlijk veel zeebanket...smullen!! Voordat we weer verder varen naar Tam island brengen 3 leden van de bemanning een aantal liedjes ten gehore. Een heeft een provisorisch drumstel, een ander een elektrische gitaar (hij zingt erg goed) en de derde rammelt met de tamboerijn.Heel erg gezellig. We krijgen daarna nog een glas rode wijn met annanas en we gaan daarna het eiland op om te luieren of te zwemmen. Terug op de boot staan borden vol met allerlei fruit klaar. Dan naar Mieu island. Daar is een mooi zeeaquarium met knoeperds van vissen, en o.a.schildpadden en haaien. Terug naar het vaste land tenslotte: dat was echt genieten vandaag!

Reacties

Reacties

Yvonne Marringa

Nou voor ons is het ook genieten....van jullie reisverhalen! Wij genieten hier maar weer van de vele vallende blaadjes. De herfst is nu toch wel echt begonnen. Vanavond geen zingen( herfstvakantie), maar voor de liefhebbers, borrelen en wat kletsen.
Ga, nu nog even van jullie foto's genieten, het blijft maar komen.....
veel groeten!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!