De halve wereld rond

De laatste dagen in Lijiang.

20 september 2008

De rivier de Yangzte staat vandaag op het programma. Het is de op 2 na langste rivier ter wereld met 6380 km. Hij ontspringt in de besneeuwde bergen van de provincie Qinghai en stroomt door 7 provincies naar de Oost-Chinese Zee bij Shanghai. We gaan naar de Kloof van de Springende Tijger waar het water door een nauwe doorgang tussen 2 hoge bergen wordt gestuwd. Twee uur rijden heen, twee uur terug en daargionds lopen we zo'n 2 uur langs de rivier met schitterende uitzichten op de omringende bergen en de kolkende rivier. Wat een geweld!!! 's Avonds wonen we een voorstelling bij van de traditionele Dongba muziek en dans. Voor het overgrote deel bestaat het orkest uit stokoude Naxi-mannen die er prachtig uitzien in hun traditionele kleurrijke kleding. Alleen jammer dat de erachter gelegen bars en cafe's zulke harde muziek draaien. De houten gebouwen zijn gehorig (net als onze hotelkamers trouwens) maar hebben allemaal schitterende voorgevels en deuren, voorzien van houtsnijwerk.

21 september 2008

De laatste dag in Lijiang: Er moet nog een heel mooi park zijn waar we nog niet waren. Dat kan niet! We gaan al vroeg op pad naar het 'Black Dragon Pool'-park. Het is er nog lekker rustig zo op de zondagmorgen. Twee riviertjes komen hier uit in een groot meer, dat meteen de watervoorziening van de stad regelt. Het ziet er weer prachtig uit: mooie boogbruggen enpaviljoentjes in een plantenrijk park aan de voet van de 'Elephant Hills'. 400 meter hoog: die gaan we beklimmen! Op de ene top staat een tv-toren en op de andere een rood paviljoentje. Na anderhalf uur klimmen zijn we op de eerste: Het uitzicht is grandioos; de oude stad, de nieuwe en de bergen erom heen. Alleen de hoogste berg, die waar sneeuw op ligt (de 5500 meter hoge Jade Dragon Mountain) is niet te zien; er hangt te veel bewolking omheen. Via de tweede top gaan we langs een ander pad weer omlaag. In het park terug pakken we een simpele lunch met mie en kip en gaan een theeschenkerij binnen en laten ons van alles uitleggen over de 'Puer' thee. We kopen er tenslotte 2 theetabletten (rat en draak n.a.v. onze geboortejaren), eigenlijk meer voor de sier dan om als thee te gebruiken en we hopen dat ze heel thuis aankomen. Het aantal souveniers proberen we te beperken, maar dat valt niet mee met zoveel mooie dingen in al die leuke winkeltjes. Vanavond nog een feestje want Robin uit onze groep is jarig en morgen gaat het door naar Dali. Groetjes!!

Reacties

Reacties

Wieke

Hoi Tineke en Nart,
Wat zien jullie mooie parken. Geweldig.
Annemieke was een hele mooie bruid.
We hebben een gezellige dag gehad.Met Jan blijf je lachen. Niets loopt zoals je verwacht. In het stadhuis gaat hij terug naar Eindhoven voor de bogen. Die zijn er net voor het einde van de mis. Hij rijdt overal met de auto waar hij niet rijden mag en parkeert ook zo zijn busje. Zonder bon.
Hij maakt het bont. je kunt wel blijven lachen. Arme Lia soms. Die moet overal tegen kunnen.
Geniet volop. Ik geniet van jullie foto's en verhalen.
Groetjes.
Wieke

joke

H! daar ver weg en toch zo dichtbij....

te gek dat we mogen meegenieten..
Wat een fantastische reis....
En dan te bedenken dat er nog zoveel nieuwe indrukken voor jullie liggen...

Lieverds, samen nog heel veel plezier....


Groetjes
Joke en Theo

Harold

Hier ff een bericht uit Veldhoven,

Alles goed daarginds??
Jullie zullen het wel erg naar je zin hebben daarginds!
Erg mooie foto`s ook.
Hoeveel km`s hebben jullie nu al afgelegd??

Pas goed op elkaar, zodat jullie weer heelhuids terugkomen..

Groetjes Harold

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!